Helsinge Station fra Epokemodeller.

Jytte byggede Helsinge Station i foråret 2010. Det var heldigvis ikke hendes første paphus, da byggesættet ikke hører til de letteste at gå til.
Nedenstående liste svarer til antal klubaftener à 3 - 3,5 timers varighed - kaffepauser medregnet - hvor Jytte har arbejdet med Helsinge Station.

 1. Nu er Jytte gået igang med Helsinge Station. Som det første har hun prøvesamlet hovedbygningen.
 2. Hun er gået igang med at lime kartondelene sammen. Det gik smertefrit med at samle selve huset. - Men så stødte der pludseligt problemer til. Spærene passer ikke ! de er ca. 1 mm for store. Så hva ska man grive å gjør i .... Jan blev tilkaldt og problemerne gennemdrøftes ...
 3. Problemet med hovedbygningens spær - klares ved at skære en lille strimmel af spærene. Derefter skal der skæres et 3/4 mm større hul i alle spærene, så det bliver muligt at anbringe dem på sidevæggene uden at disse presses ud af form !
 4. Så arbejder Jytte videre på Helsinge Station. Det er taget og spærene der står for tur. Efter montage af de sidste spær bliver udhængsbrædderne malet okkergule. På billederne kan forskellige dele af processen følges.
 5. Spærene på stationen får en gang grøn maling. Herefter er det murstenene der står for tur. Der er dog sket et mindre teknisk uheld, den ene væg er blevet spejlvendt. Det giver lidt ekstra arbejde, men er heldigvis ikke fatalt. - væggen blev forsigtigt pillet af, vendt om og limet fast.
 6. Så kom de første mursten på plads. Jytte har gang i den store lup - det er ikke så ligetil at anbringe murbåndene så de sidder som de skal. Men med en stor portion tålmodighed og en hjælpende hånd skrider byggeriet fremad. Nu begynder man virkelig at kunne se, hvor flot en laserskåret model kan blive. Hun har nu fået mursten på en halv bygning, den første dør er også på plads.
 7. Endelig, alle mursten er sat på -men der opstod et nyt problem, kartonet og murstenspapiret hæfter dårligt, især kartonet er meget glat på overfladen. Murstenspapiret må som resultat holdes i pres på div. Storm P. måder. Men trods alt, resultatet var værd at vente et par dage på. Det er de sidste detaljer ved spærene der er gang i. Alt hvad der ikke dækkes af det medfølgende grønne papir, får en gang grøn vandfarve - så spærene fremtræder grønmalede fra alle vinkler.
 8. Vinduerne er nu ved at blive monteret, et pillearbejde hvor en pinchet er et uundværligt redskab.  Men det skrider alligevel stille og roligt fremad. Det er fantastisk hvad lidt vinduer og døre kan gøre for helhedsindtrykket af en bygning. En time mere og alt er på plads.
 9. Glasset i vinduerne skal man selv skære ud, et større måle og præcisionsarbejde der tog knap 3 timer for Jytte, men resultatet er alle anstrengelserne værd. Et vindue med glas virker bare mere færdigt.
 10. Jytte er nu igang med at beklæde Helsinge Stations tag med "skifer". Ved hjælp af en stållineal og to små limklemmer går det ret hurtigt, og bedst af alt - Det ser flot ud.
    
 11. Jytte er ved at være færdig med sit byggeri, tagvinduerne er monteret. Nu er det så skorstene der på programmet.
 12. Det færdige hus ses herunder. Et byggeri der tog lidt under 40 timer for en let-øvet paphusbygger. Det var første gang hun byggede en så stor bygning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar